+359895550920 contact@dspbg.bg

УСЛУГИ в ЗЕМЕДЕЛИЕТО

Пръскане

Когато не искате да сгазите скъпи посеви, когато разстенията са вече високи и е нужно третиране или е кално и тракторите стоят на асфалта, ако не искате да се тровите управлявайки колесната или ръчна пръскачка, ако площите които обработвате са сравнително малки и не е оправдано купуването на огромни колесни пръскачки или вече гледате в посока прецизно земеделие то тогава дрон пръскачката е вашият нов помощник.

Оценка състоянието на посевите

При използване на специализирана камера и алгоритми могат да се забележат промени до седмица по-рано от момента в който човешкото око започва да забелязва разлика в зеления цвят, тъй като е установено, че здравите листа отразяват светлината по различен начин от просто заразените или сухите. GPS координатите на проблемните зони могат да се изпратят на дрон-пръскачката или на колесната техника за нужното третиране. Това Ви спестява разходи т.к. може променяте количеството на торове и пестициди дори и в рамките на един участък.
В резултат получавате подобряване на добива чрез своевременно откриване на проблеми и спестяване на разходи чрез оптимизиране на количествата на препаратите

Информация за засети площи

С дрон и специални алгоритми за броене на поникнали растения може да се оцени качеството на засаждането и де се прогнозират добивите.